Over Woonwaard

Woonwaard verhuurt meer dan 15.000 woningen in de gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard. Wij staan voor betaalbaar wonen, in een huis dat bij je past, in een buurt die je bevalt, nu en in de toekomst. We hebben onze visie vertaald in een moderne, procesgerichte organisatie, en werken samen met onze huurders en (keten)partners aan onze maatschappelijke doelen.

Woonwaard verhuurt, beheert, onderhoudt, renoveert en bouwt woningen. We verhuren sociale huurwoningen in de regio Alkmaar en Heerhugowaard en we willen iedereen een thuis bieden, nu en in de toekomst.

De komende jaren zetten wij daarom volop in op meer woningen die aansluiten bij de woonbehoefte, op gezonde woningen, prettige buurten en op een waardevolle organisatie.

Klantcase

Doel van Woonwaard was om digitaal te gaan communiceren met de bewoners in de wijken. Zo werkt ze met flexplekken in de wijk waar behalve medewerkers van Woonwaard ook wijkhandhaving, huurdersorganisaties etc. kunnen werken. Ze zoeken communicatiemiddelen om te laten zien wat er binnen de wijk en vooral wat er op de flexplekken allemaal gebeurt. Ze willen graag een scherm in de etalage om passanten te informeren.

Plan van aanpak

Gezamenlijk hebben we gekeken waar we het beste de bewoners konden informeren en hebben besloten op het hoofdkantoor een scherm in de etalage te hangen want dan kunnen ze namelijk ook communiceren als het hoofdkantoor gesloten is.

Verder wilden ze graag in alle woonflats welke Woonwaard beheerd de bewoners op de hoogte stellen van activiteiten, informatie en belangrijke aankondigingen. Het blijkt dat informatie welke via de brievenbus en kranten wordt verspreid niet goed door de bewoners worden gelezen en toen ontstond het idee om inde portieken van de woonflats digitale schermen te laten ophangen zodat de bewoners welke naar hun woning gaan direct het digitale scherm zien en hier eigenlijk niet omheen kunnen. Het scherm vertoond bewegende beelden en dit trekt toch altijd de aandacht.

Onze designer heeft vervolgens templates ontwikkeld in de huisstijl van de Woonwaard zodat de content welke op de schermen worden getoond er altijd netjes uit ziet en ook altijd in de eigen huisstijl.

Ook is Woonwaard erg actief op Social Media en men zag ook de meerwaarde van de Chaboma schermen vanwege het feit dat berichten welke geplaatst worden op Facebook en Instagram ook automatisch en zonder tussenkomst van iemand op het scherm vertoond kunnen worden. De mogelijkheden zijn hier bijna onbeperkt aangezien je alles in kan instellen van aantal berichten en wat er met oudere berichten moet gebeuren

De technische dienst van Chaboma Solutions heeft vervolgens schermen gemonteerd in diverse woonflats van Woonwaard en dit aantal wordt nog steeds verder uitgebreid. Nadat de schermen zijn aangesloten wordt ook de informatie van Woonwaard op de schermen vertoond.

Conclusie

Woonwaard is erg blij met de uiteindelijk gekozen oplossing en men kan heel snel de bewoners informeren via de beeldschermen van Chaboma Solutions. Ze merken ook dat de informatie op de digitale schermen door de bewoners wel wordt gelezen en willen daarom alle portieken voorzien van narrowcasting schermen. Ook ervaren ze het gemak om vanaf één werkplek alle schermen gezamenlijk maar ook individueel aan te sturen.

Galerij

Chaboma narrowcasting totaaloplossingen

Heeft u vragen over de mogelijkheden van onze totaaloplossingen? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!