Wat is narrowcasting?

Narrowcasting is een communicatievorm waarbij informatie wordt getoond op een narrowcastingscherm aan een specifieke doelgroep en plaats. Narrowcasting wordt vaak weergegeven op moderne beeldschermen en is de tegenhanger van broadcasting waarbij een brede doelgroep wordt bereikt.

Chaboma zorgt ervoor dat narrowcasting breed ingezet kan worden als toevoeging van de interne communicatie maar wordt ook vaak gekozen als marketingkanaal om te communiceren naar bezoekers en klanten.

Externe narrowcasting

Naast intern gebruik wordt narrowcasting ook extern gebruikt. Externe narrowcasting kan op twee manieren gebruikt worden. Zo kunnen de schermen met bijpassende boodschap worden gebruikt om bezoekers van het bedrijf te verwelkomen, op de hoogte te brengen van de wachttijden of te vermaken.

Een andere optie is om klanten op de hoogte te brengen van nieuwe producten en aanbiedingen. Het op deze manier beïnvloeden van het gedrag van bezoekers in bijvoorbeeld de winkel wordt instore marketing genoemd.

Interne narrowcasting

Binnen een grote organisatie kan narrowcasting dienen als interne nieuwsbrief. Terwijl collega’s bij het koffiezetapparaat staan of wachten bij de lift worden ze snel op de hoogte gebracht van het laatste interne nieuws.

Voorbeelden interne narrowcasting

Er zijn meerdere mogelijkheden om invulling te geven aan de narrowcastingschermen op kantoor. Zo is het in te zetten voor:

Chaboma narrowcasting oplossingen

Heeft u vragen over de mogelijkheden van narrowcasting? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!