Narrowcasting in de zorg voor een optimale wachtkamerbeleving

Narrowcasting krijgt een steeds belangrijkere rol in de gezondheidszorg. Deze vorm van digital signage kan dan ook worden ingezet voor diverse doelstellingen en kan een belangrijk onderdeel vormen van een communicatielijn tussen zorgverlener en patiënt. Narrowcasting in de zorg zorgt onder andere voor een optimale wachtkamerbeleving. Dit kan voor veel mensen van zeer veel waarde zijn.

Zorginstellingen zetten zich volop in om een patiënt van goede dienst te zijn. Door patiënten of cliënten te helpen, te verzorgen, te begeleiden, te genezen en van informatie te voorzien vervullen deze instellingen een zeer belangrijke maatschappelijke rol. De druk op de zorg is daarom vaak erg hoog. Geen dag is hetzelfde en wordt vaak beïnvloed door onvoorziene omstandigheden. Een goede communicatie tussen de zorginstelling en patiënt is dan ook van groot belang, maar dit kan niet altijd persoonlijk gebeuren. Narrowcasting is dan een uitstekend alternatief. Digital signage biedt veelzijdige mogelijkheden om een patiënt van de juiste informatie te voorzien.

Mogelijkheden om narrowcasting in de zorg in te zetten

Narrowcasting wordt veelvuldig ingezet in diverse zorginstellingen. Veel ziekenhuizen, huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen, verpleeghuizen en andere behandelende zorgverleners maken dan ook gebruik van de diverse toepassingen van digital signage. Narrowcasting kan worden ingezet in een wachtkamer om het wacht gevoel wat te verzachten, maar ook als bewegwijzering voor grotere zorginstellingen. Veel mensen zijn bij een bezoek aan dit soort locaties wat meer gespannen en hebben moeite om snel de juiste weg te vinden. Een digitale bewegwijzering is vaak opvallender dan een bewegwijzering aan het plafond en is een uitstekend middel om de mensen de juiste kant op te sturen. Dit kan zelfs van levensbelang zijn als mensen de weg zoeken naar de spoedeisende hulp!

TV schermen voor zorgverleners

Veel mensen komen niet uit vrije wil naar een zorgverlener. Vaak is het een persoonlijke situatie die deze mensen hier naar toe dwingt om bijvoorbeeld te kunnen genezen van een lichamelijke kwaal of om persoonlijk naar een specifiek advies van een zorgverlener te vragen. Bij veel zorginstellingen komt de patiënt het eerste in de wachtkamer terecht. Wachten is nooit prettig en als er een onverwacht voorval bij de zorgverlener heeft plaatsgevonden kan het extra lang duren voordat de patiënt geholpen wordt. In dit geval kunnen TV schermen voor zorgverleners een uitstekende oplossing bieden.

Narrowcasting voor een optimale wachtkamerbeleving

Door middel van het scherm kan een zorgverlener de verwachte uitlooptijd aan de patiënt kenbaar maken. Daarnaast kan het scherm gebruikt worden om nieuws dat betrekking heeft op de zorginstelling te communiceren. Hierbij kunt u onder andere denken aan een vermelding welke behandelaar aanwezig is, wanneer de zorginstelling dicht is vanwege vakantie en waar de patiënt wel terecht kan of waar de dichtstbijzijnde apotheek is.

Daarnaast kan het scherm ook gebruikt worden voor wat algemene gezondheidszaken die een thematisch karakter hebben. Daarbij kan het accent liggen op behandelmethoden, preventie, voorlichting over een gezonde levensstijl en het herkennen van ziektesymptomen. Deze informatie kan afgewisseld worden met wat luchtige informatie, met wat sfeer video’s, het weerbericht of ander nieuws. Op deze manier zorgt narrowcasting voor een optimale wachtkamerbeleving en wordt de wachttijd aanzienlijk verzacht.

Digitale mogelijkheden voor uw zorginstelling

Digital signage ondersteunt de dagelijkse dialoog tussen professionals die werkzaam zijn in de zorgverlening en de patiënt. Met het inzetten van de digitale mogelijkheden kan een efficiënte communicatie plaatsvinden zonder dat hier persoonlijk contact hoeft plaats te vinden. Hierdoor kunnen de zorgprofessionals zich volledig concentreren op hun taak de mensen zo goed mogelijk van dienst zijn, dat is immers de belangrijkste doelstelling in de zorgsector.

Wilt u meer informatie over de digitale mogelijkheden voor uw zorginstelling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Chaboma narrowcasting software

Heb je vragen over de mogelijkheden van onze software? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!