Over Koks Group

KOKS Group is in 1989 opgericht en uitgegroeid tot een wereldwijd opererend en dynamisch bedrijf, met acht gespecialiseerde werkmaatschappijen in Nederland, Tsjechië, Saoedi-Arabië, Slowakije en Amerika en participaties in verhuurmaatschappijen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Als groeiend, innovatief, gezond en betrouwbaar bedrijf heeft KOKS Group binnen de (petrochemische) industrie een goede naam als fabrikant en leverancier van ADR (Ceoc) vacuumwagens, non-man entry robots en zwaar industrieel reinigingsmaterieel.

KOKS Group heeft zich in dertig jaar weten te ontwikkelen tot een topspeler in de markt. De Alkmaarse producent en leverancier van reinigingsmaterieel opereert wereldwijd meer dan succesvol dankzij een slimme bedrijfsfilosofie en een ongekende innovatiedrang. Sleutelwoorden: kwaliteit, veiligheid en ergonomie. “We gaan steeds een stapje verder”. Een brede specialist. Zo zet chief executive officer en eigenaar Rick Koks (tweede generatie) het bedrijf bij voorkeur neer. Kernachtig, no nonsens. En succesvol. KOKS Group, producent en leverancier van geavanceerde reinigings- en transportmachines voor de marktsegmenten industrie en riool, zag dik een kwart eeuw geleden het levenslicht en groeide in relatief korte tijd explosief. In die beginjaren werd de basis gelegd voor de succesvolle multinational van nu.

 Aanvankelijk richtte KOKS Group zich op hogedrukpompen en vervolgens op vacuümunits (wagens) voor industrie en overheid. Allengs kwamen daar steeds meer activiteiten bij. Om de groei aan te blijven kunnen, koos de onderneming een koerswijziging die het bedrijf terug naar de kern voerde: productie. De afgelopen jaren ging de focus daarbij specifiek naar de industrie. Anno 2021 is KOKS Group een bedrijvengroep met zo’n 300 werknemers. De hoofdvestiging zit nog altijd in Alkmaar. Daarnaast is er een vestiging en fabriek in Barneveld, gericht op de tak rioolreiniging, een productiefabriek en vestiging (ruwbouw) in Tsjechië en zijn er vestigingen in Saoedi-Arabië en in Amerika.

Klantcase

Wij zijn in 2016 benaderd door de Koks Group want ze hadden interesse in narrowcasting en wilden graag een vrijblijvend adviesgesprek want ze wisten niet precies hoe ze dit moesten aanpakken en hadden via via te horen gekregen van Chaboma Solutions als een degelijke narrowcasting partij.

Koks Group is een snelgroeiend bedrijf en ze wilden heel graag de medewerkers informeren op het gebied van nieuwe ontwikkelingen en projecten, maar ook verjaardagen van werknemers en personeelsuitjes. Met andere woorden: ze wilden graag een binding met het personeel.

Plan van aanpak

Gezamenlijk hebben we gekeken waar we het beste de bezoekers en werknemers konden informeren en uiteindelijk besloten om schermen op te hangen bij de entree van de zaak en in de kantine. In de kantine is gekozen voor een extra groot scherm zodat de content goed zichtbaar is.

Onze designer heeft vervolgens templates ontwikkeld in de huisstijl van de Koks Group zodat de content welke op de schermen worden getoond er altijd netjes uit ziet en ook altijd in de eigen huisstijl.

Ook is Koks Group erg actief op Social Media en men zag ook de meerwaarde van de Chaboma schermen vanwege het feit dat berichten die geplaatst worden op Facebook en Instagram ook automatisch en zonder tussenkomst van iemand op het scherm getoond kunnen worden. De mogelijkheden zijn hier bijna onbeperkt aangezien je alles in kan instellen:  van het aantal berichten en wat er met oudere berichten moet gebeuren

De technische dienst van Chaboma Solutions heeft vervolgens alle schermen gemonteerd in Alkmaar en Barneveld en aangesloten en vanaf dat moment werden ook meteen de uitingen van Koks Group op de schermen getoond.

Conclusie

Koks Group is erg blij met de uiteindelijk gekozen oplossing en men kan heel snel de bezoekers en werknemers informeren via de beeldschermen van Chaboma Solutions. Ze zijn nu zelfs zo enthousiast dat ze overwegen op korte termijn ook beeldschermen in Tsjechië en Slowakije te laten installeren: vanuit het hoofdkantoor in Alkmaar kunnen alle beeldschermen op eenvoudige wijze worden voorzien van content.

Galerij

Chaboma narrowcasting totaaloplossingen

Heeft u vragen over de mogelijkheden van onze totaaloplossingen? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!