Over Divoza

Begin 1928 opent familie Postema vol vertrouwen dierenspeciaalzaak Divoza, ontstaan uit Dieren Vogels en Zaden. Met nog geen 40m2 winkeloppervlakte een goed concept in het dorpje onder de rook van Groningen.  Hard werken, vol passie en goed ondernemerschap zorgen dan ook al snel voor regionale bekendheid. Inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf kiest de familie er begin jaren 60 voor volledig verder te gaan als specialist in ruitersport. Passie voor paarden en vraag naar een specialisme in de ruitersport zorgen voor een nieuwe visie. Met zo’n 5 werknemers in dienst viert Divoza eind 1978 haar 50-jarig jubileum.  

De keuze te kiezen voor de passie voor paarden blijkt een goede.  In 1980 is de rem eraf bij Divoza en is de groei niet meer te houden.  Wat volgt is uitbreiding van de winkel aan de Bosweg in Leek en meer specialisten in dienst.  Visie blijkt er in 1992 des te meer wanneer Divoza Zoetermeer haar deuren opent en Divoza zich nationaal gaat oriënteren. Ook online begint Divoza in 1998! al met haar eerste online winkel.  

In millennium jaar 2000 verhuist vestiging Leek naar de Zernikelaan in Leek en is de eerste ruitersport megastore een feit.  Het geheim van Divoza is dan ook de ongekende passie voor paarden – nnmiddels uitgegroeid tot 6 megastores in Nederland en een wereldwijd gewaardeerde online store.  Met ruim 100 hardwerkende ruiter specialisten in dienst is Divoza Horseworld een hooggewaardeerd ruitersport specialist.

Klantcase

Eigenaar Geert Postema heeft ons benaderd in 2011 want hij wilde graag op een makkelijke manier zijn producten, aanbiedingen, openingstijden e.d. op digitale schermen communiceren in zijn megastore ruitersport winkels. Divoza wil graag vooruitstrevend zijn, ook omdat ze al in 1998 als één van de eersten met een online winkel kwamen. Het regelmatig maken van posters met aanbiedingen en vervolgens alle winkels langs om deze op te hangen was erg kostbaar en arbeidsintensief en Divoza wilde hiervoor graag een andere oplossing.

Samen met de eigenaar en een accountmanager van Chaboma hebben we verschillende mogelijkheden doorgenomen en gevisualiseerd en Geert werd erg enthousiast toen hij zag hoe gebruikersvriendelijk alles werkte. Ze vonden het ook ideaal dat hij zelfs vanaf zijn iPad of telefoon prijzen op zijn scherm kon aanpassen en aanbiedingen kon plaatsen.

Ook is Divoza erg actief op Social Media en zag ook de meerwaarde van de Chaboma-schermen vanwege het feit dat berichten die geplaatst worden op Facebook en Instagram ook automatisch en zonder tussenkomst van iemand op het scherm getoond kunnen worden. De mogelijkheden zijn hier bijna onbeperkt aangezien je vrijwel alles in kan instellen, van het aantal berichten en wat er met oudere berichten moet gebeuren.

Plan van aanpak

Divoza heeft 6 megastore winkels in Leek, Enschede, Harmelen, Heteren, Staphorst en Zoetermeer en gezamenlijk hebben we deze bezocht en gekeken waar we schermen konden bevestigen zodat deze het beste tot hun recht kwamen en ook goed zichtbaar waren voor klanten in de winkel. Na adviezen van onze kant heeft de klant ons de opdracht gegund om de winkels te voorzien van digitale schermen.

We hebben gezamenlijk bepaald hoe we de schermen zouden indelen en onze designer heeft vervolgens templates ontwikkeld in de huisstijl van Divoza zodat de content welke op de schermen worden getoond er altijd netjes uit ziet en ook in de eigen huisstijl.

De technische dienst van Chaboma Solutions heeft vervolgens in alle winkel de schermen gemonteerd en aangesloten en vanaf dat moment werden ook meteen de uitingen van Divoza op de schermen vertoond.

Conclusie

Divoza Horseworld is erg blij met de uiteindelijk gekozen oplossing en bespaart hierdoor ook nog eens geld. Hij kan ook nu veel sneller communiceren richting zijn klanten met nieuwe aanbiedingen. Ook een groot voordeel is dan meerdere gebruikers de schermen kunnen bedienen maar ook dat hij content in één keer met een druk op de knop op alle schermen tegelijk kan vertonen.

Chaboma narrowcasting totaaloplossingen

Heeft u vragen over de mogelijkheden van onze totaaloplossingen? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!