Chaboma

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid als fundament van de totale narrowcasting oplossing

Solide fundament

De belangrijkste eigenschap van een narrowcasting systeem is de betrouwbaarheid. Als een systeem dit belangrijke fundament mist, zullen alle voordelen van de effectiviteit van narrowcasting teniet worden gedaan. Een slecht functionerend systeem op locatie heeft namelijk eerder een negatieve dan een positieve uitwerking op het publiek. Bovendien komt ook de efficiency van een oplossing in het geding als de betrouwbaarheid te wensen over laat. Alle tijd die wordt besteed aan het oplossen van problemen is immers dure, verloren tijd.

De specialisten van Chaboma Solutions hebben deze belangrijke succesfactor vanaf het begin onderkend en betrouwbaarheid is dan ook hét uitgangspunt bij alle verschillende componenten van de totale oplossing. Zo is een systeem ontstaan dat de betrouwbaarheid en daarmee het succes van een narrowcasting project waarborgt.

Server-platform om op te bouwen

De server-componenten van Chaboma worden gehost op een zeer betrouwbaar server-platform. De servers staan in een modern, goed beveiligd datacentrum en worden continu gecontroleerd op juiste werking. Er worden voortdurend backups gemaakt naar verschillende fysieke locaties, zodat in geval van calamiteiten er geen gegevens verloren gaan en het totale systeem gewoon operationeel blijft.

Narrowcasting gegarandeerd

De schermen op locatie zullen altijd de juiste content tonen. Ook in het geval van een wegvallende verbinding met de server door bijvoorbeeld een internetstoring, zullen de players betrouwbaar de gewenste media blijven tonen. Het systeem is uitgerust met verschillende fallback features om dit mogelijk te maken. De ChannelBox mediaplayers ontvangen van de server in meerdere stappen geplande content, waarmee hun afspeel-caches worden gevuld. In geval van een storing zullen vanuit deze caches de afspeellijsten worden afgewerkt en is er voldoende tijd om de storing te verhelpen, waarna de players weer van actuele content worden voorzien. Door deze fallback features zijn de schermen dus altijd van geschikte beelden voorzien.

Geïntegreerde controle

Alle componenten binnen het systeem controleren elkaar op de juiste werking. Als een onderdeel ontdekt dat een andere module niet meer naar verwachting reageert worden direct de juiste automatische herstelprocedures in werking gesteld. Tevens worden de effecten van deze procedures gecheckt en wordt alle benodigde data gelogd. Op deze wijze wordt een zeer robuuste omgeving gerealiseerd die, zelfs als er iets mis gaat, volledig stabiel en operationeel blijft.

Safe & Secure

Veiligheid vormt een belangrijke voorwaarde voor betrouwbaarheid. De Chaboma software is dan ook met diverse veiligheidsvoorzieningen uitgerust. De communicatie tussen de componenten is bijvoorbeeld compleet versleuteld, waardoor de datacommunicatie veilig over openbare netwerken zoals internet kan plaatsvinden. De ChannelBox Player Software werkt alleen maar via de beveiligde verbindingen met de Chaboma server, zodat misbruik van de mediaplayers van buitenaf is uitgesloten.

Overzichtelijke monitoring

De werking van alle onderdelen van het systeem worden continu gemonitord. Alle mogelijke incidenten worden centraal geregistreerd en deze zijn altijd in te zien. Ongewenste situaties worden automatisch door het systeem gedetecteerd en indien gewenst worden er notificaties naar de juiste personen verstuurd. Tevens bevat de software een handige monitoring interface, waarmee op overzichtelijke wijze de gezondheid van het totale systeem gecontroleerd kan worden. Op deze manier wordt de betrouwbaarheid niet alleen gegarandeerd, maar ook inzichtelijk gemaakt voor de verantwoordelijke personen.

Chaboma Solutions | Contact | Privacyverklaring | Sitemap